Contact

Rusland visum

VisumService.nl, vraagt uw documenten aan en begeleidt u tijdens het gehele proces en bezorgt u uw visum. Lees de onderstaande pagina goed door voor een keuze te maken! Tip, sla deze pagina op in uw bladwijzers zodat u de volgende keer direct naar deze pagina kunt terugkeren!

Visa Rusland, kies het visum dat u nodig heeft

Visum Rusland Aanvragen

Lees deze pagina aandachtig door, hier vindt u alle informatie voor de visumaanvraag voor Rusland. De informatie en soorten visa die u hier op deze pagina kunt vinden, zijn uitsluitend voor de Nederlandse nationaliteit. Als u een visum voor Rusland nodig heeft voor een andere nationaliteit, moet u naar de hoofdpagina gaan en daar de juiste keuze maken:

bestemming > nationaliteit > type visum > kies een visum.

Klik op de home knop linksboven in de witte balk.

Veelgestelde vragen over het visum Rusland FAQ

Ja! Voor Rusland heb je een visum nodig!

Het consulaat is gesloten en niet bereikbaar. Bij VisumService.nl kunt u een visum voor Rusland aanvragen!

U kunt elk type visum aanvragen zoals het was voordat de speciale operatie begon! Maar het is wel heel belangrijk dat je met het juiste visum reist!

Voordat de speciale operatie begon, was het essentieel om met het juiste visum te reizen. Aangezien een toeristenvisum bedoeld is voor toeristen die in een hotel verblijven, moet u in het hotel verblijven. Op dit moment dient u de naam en het adres van het hotel door te geven. Dus niet logeren bij familie, vrienden of zelfs in een Airbnb op een toeristenvisum!

U kunt alle soorten Russische visa aanvragen, ook een zakenvisum! Als je maar zaken doet met het bedrijf! Houd er rekening mee dat er geen bankoverschrijvingen mogelijk zijn van en naar Rusland. Als u een visum wilt aanvragen kunt u bedrijven gebruiken, zoals VisumService.nl omdat het consulaat van Rusland niet bereikbaar is.

Het consulaat rekent verschillende tarieven, vanaf €65 voor een toeristenvisum. Een werkvisum of bepaalde zakenvisums kunnen hogere prijzen hebben.

Je kunt niet rechtstreeks naar Rusland vliegen omdat het luchtruim boven Europa is afgesloten voor Russisch luchtverkeer. Ook niet met de auto of trein, want de landsgrenzen zijn gesloten. Voordat u het visum aanvraagt, dient u onderzoek te doen hoe u naar Rusland kunt reizen.

Nee, u kunt sinds het begin van de speciale operatie in Oekraïne uw bankpas of creditcard niet meer gebruiken in Rusland! bankoverschrijvingen zijn ook niet mogelijk.

Nee! Omdat Rusland een rood gebied is geworden, krijgt u geen hulp of bijstand van onze overheid! Het is geheel op eigen risico als u besluit naar Rusland af te reizen!

Heb ik een visum nodig voor Rusland als ik in Nederland woon?

De informatie op deze pagina is voor Nederlandse paspoorthouders. Bent u een burger van Nederlander met een andere nationaliteit, dan moet u terug naar de hoofdpagina en de optie ‘Visum voor Nederlandse burgers met een andere nationaliteit’ kiezen.

Nederlandse paspoorthouders

Bovenaan deze pagina hebben we de soorten visa voor Nederlandse paspoorthouders op een rijtje gezet. Wilt u op vakantie of heeft u een zakenreis gepland? Dan heeft het Nederlandse paspoort in de meeste gevallen een visum nodig voor het land. Rusland is een heerlijke vakantiebestemming.

Wat is een visum?

Een visum is een document waaruit blijkt dat u officieel toestemming heeft om naar het betreffende land te reizen. Een visum aanvragen voor Rusland is niet altijd eenvoudig. Het aanvragen van visa is voor de meeste mensen een tijdrovende klus. Het is daarom raadzaam om uw visumaanvraag door een gespecialiseerde partij te laten lopen. Zo weet u zeker dat het proces zo efficiënt mogelijk verloopt.

VisumService.nl?

Bij VisumService.nl kunnen wij de aanvraag voor u verzorgen. Voor vrijwel ieder land is er een andere aanvraagprocedure. Bij VisumService.nl maken wij het aanvragen van een visum zo makkelijk mogelijk. Op deze manier kunt u een visum voor Rusland aanvragen, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken.

Ervaring met visumaanvragen

Als u geen ervaring met het aanvragen van een visum heeft, kan het lastig zijn om een visum aan te vragen. Bovendien verschillen de vereisten die ambassades aan een visum stellen enorm.

Algemene informatie

Als u in het algemeen graag naar andere landen reist, met een cruise, vliegtuig, auto of trein, moet u voor vertrek altijd over de juiste documenten voor uw vlucht of ander vervoermiddel beschikken. Vaak is een geldig paspoort alleen niet voldoende. Zo hebben alle landen hun beleid aangepast tijdens de pandemie veroorzaakt door het coronavirus.

Landelijk beleid kan op elk moment worden gewijzigd.

Maar het gaat niet alleen om het coronavirus want het kan altijd gebeuren. Landen waar je de afgelopen jaren kon vliegen en een visum aan de grens kon kopen, zijn niet meer mogelijk. Informeer voor uw reis en het kopen van tickets altijd welke documenten u nodig heeft.

Hoe het in het algemeen werkt: a.) het hangt ervan af of er een visum nodig is, b.) of we fysiek alle documenten nodig hebben c.) of het visum online kan aanvragen. Hier is een klein voorbeeld in 6 stappen, voor het geval we de documenten fysiek nodig hebben:

Kies bovenaan het juiste visum en maak een online de aanvraag aan op onze website.

Bekijk wat de benodigde documenten zijn en verzamel alle vereiste stukken voor de visumaanvraag.

Stuur vervolgens de benodigde documenten naar ons op.

Wij verwerken de documenten voor u voor de Russische ambassade en maken een boeking om de visumaanvraag bij de Russische ambassade te verwerken.

Nadat de ambassade de visumaanvraag heeft geaccepteerd, sturen wij u een factuur per e-mail. In deze e-mail zullen we u vertellen wanneer en hoe laat het visum terug op ons kantoor zal zijn om op te halen of te versturen

Nadat het visum is opgehaald bij de ambassade en de factuur is betaald, is het visum klaar om te worden opgehaald of naar uw adres te worden verzonden.
Rusland-visum
Uw visumaanvraag voor Rusland

Algemene vereisten voor een visum Rusland (Nederlands paspoorthouders)

Wenst u een visum aan te vragen voor Rusland? Dan is het belangrijk dat u op de hoogte bent van alle noodzakelijke vereisten. Als u een visum aan wilt vragen, dient u verschillende documenten aan te leveren.

Informatie en overzicht

Hierboven vindt u een basisoverzicht van alle documenten die u nodig heeft als u een visum voor 1 entree aan wilt vragen voor Rusland. Heeft u een visum nodig? Dan vindt u bovenaan op deze pagina ook wat de basisvereisten voor alle soorten visums zijn.

Houdt u er rekening mee dat de vereisten voor uw situatie af kunnen wijken van de hierboven vermelde basisbenodigdheden.

Om de benodigdheden voor uw aanvraag te achterhalen plaatst u eenvoudig een aanvraag online op onze website.

Dit zijn de vereisten waar over het algemeen aan voldaan moet worden voor een visum Rusland. De vereisten die aan het visum gesteld worden, kunnen per situatie verschillen. Wij raden u daarom aan om een online aanvraag bij ons te plaatsen, zodat u voor uw situatie exact te zien krijgt wat de vereisten zijn. Zo kunt u er zeker van zijn dat u daadwerkelijk aan alle vereisten voldoet.

Bezoekadres:
Anna Paulownastraat 63
2518 BC Den Haag
Dóór de grijze deur om aan te bellen!

Openingstijden:
Maandag – Vrijdag 9:00 – 17:00

Routebeschrijving

U kan ons bereiken op:
Tel +31(0)6-393 39 184
Tel +31(0)70 215 49 95
[email protected]