Op deze pagina hieronder vindt u alle informatie die u nodig heeft voor uw visumaanvraag

Als u niet begrijpt hoe het werkt, kunt u ons altijd bellen. Tel. 0031 70 215 4995


Jouw keuze: Bestemming: Rusland > Soort visum: E-visa
Visumkosten
VisumVisumkosten btw vrijBemiddellingskosten excl.btwUitnodigingskosten btw vrijTotale kosten excl. BTWTotale kosten incl.btw
Een 30 dagen visum met een maximaal verblijf van 8 dagen€ 30.00€ 0.00€ 0.00€ 30.00€ 30.00

Vanwege de pandemie is dit visum momenteel niet beschikbaar

Hoe werkt het?

U vult het aanvraagformulier online in en betaalt.

U ontvangt uw e-visa binnen 4 werkdagen per e-mail.

Nadat u uw e-visum per e-mail heeft ontvangen, print u deze uit en neemt u het e-visum samen met uw geldige paspoort mee op reis.

De documenten die u nodig heeft voor uw visum

 • Hoe werkt het?
 • U vult het aanvraagformulier online in en betaalt.
 • U ontvangt uw visum binnen 4 werkdagen per e-mail.
 • U moet uw visum afdrukken en meenemen op uw reis, samen met uw geldig paspoort.
 • Na ontvangst van het visum is het visum 30 dagen geldig! Binnen deze 30 dagen kunt u maximaal 8 dagen in Sint-Petersburg verblijven!

Waar kun je heen?

 • Met dit visum kunt u alleen het grondgebied van Sint-Petersburg en Oblast Leningrad bezoeken. Klik hier voor een overzicht
 • U mag het gebied onder geen enkele omstandigheid verlaten!

Maximaal verblijf

 • U mag alleen 8 dagen verblijven.
 • Voorbeeld 1: als u aankomt op 1 augustus moet u 8 augustus het land verlaten
 • Voorbeeld 2: als u op maandag aankomt moet uiterlijk maandag een week later vertrekken.

Mag ik mijn visum verlengen

 • Nee, dat mag niet. Als u langer wilt verblijven dan heeft geen recht op dit visum, maar moet u een visum in uw paspoort aanvragen. Ga terug naar onze hoofdpagina en volg de stappen voor een toeristen visum.

Wat als ik de regels niet opvolg en gewoon langer verblijf of het gebied van Leningrad Oblast verlaat

 • U krijgt een boete van 7000 roebels en kans op een gevangenisstraf
 • U krijgt een verbanning van minimaal 5 jaar!

Hoe kan ik Sint Petersburg binnenkomen met dit visum

 • Dat kan alleen via een aantal aangewezen grensovergangen
 • Ook bij het verlaten van Sint Petersburg moet u gebruik maken van de aangewezen grensovergangen
 • In het aanvraagformulier zult u zien dat u een keuze moet maken waar uw aankomst en vertrekt zal zijn in Sint Petersburg: landgrens, luchthavens en zeehavens.
 • Als de grensovergang, luchthaven of zeehaven van het land niet in de keuzelijst voorkomt, kunt u dit visum niet aanvragen en heeft u een visum nodig in het paspoort.
 • Ga in dat geval terug naar onze hoofdpagina www.visumservice.nl en kies de optie voor een toeristen visum.

Wilt u op vakantie naar Rusland of heeft u een zakenreis naar Rusland gepland? Dan heeft u in de meeste gevallen een visum voor Rusland nodig. Rusland is een prachtige vakantiebestemming en een belangrijk handelspartner van Nederland. Er zijn dan ook ontzettend veel mensen die een visum aanvragen voor Rusland. Een visum is een document dat aantoont dat u officiële toestemming heeft om naar het land in kwestie af te reizen. Een visum voor Rusland aanvragen is niet altijd even eenvoudig. Het aanvragen van visa is voor de meeste mensen een tijdrovende klus. Het is daarom aan te raden om uw visumaanvraag via een gespecialiseerde partij te laten verlopen. Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat het proces zo efficiënt mogelijk verloopt. Bij VisumService.nl kunnen wij de aanvraag voor u verzorgen.

Reist u als Nederlands paspoorthouder binnen de EU? Dan heeft u geen visum nodig, maar als u buiten de EU reist, ligt dit vaak anders. Zo heeft u ook om naar Rusland te reizen een visum nodig. Als u geen ervaring met het aanvragen van een visum heeft, kan het lastig zijn om een visum aan te vragen. Bovendien verschillen de vereisten die ambassades aan een visum stellen enorm. Voor vrijwel ieder land is er een andere aanvraagprocedure. Bij VisumService.nl maken wij het aanvragen van een visum zo makkelijk mogelijk. Op deze manier kunt u een visum voor Rusland aanvragen, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken.

Hoe werkt het?

 • Maak een online aanvraag aan op onze website.
 • Bekijk wat de benodigde documenten zijn en verzamel alle vereiste stukken.
 • Stuur vervolgens de benodigde documenten naar ons op. Wij verwerken de aanvraag voor u bij de Russische ambassade.
 • Vervolgens zorgen wij ervoor dat u het visum zo snel mogelijk ontvangt.

Algemene vereisten voor een zakenvisum, toeristen visum of andere soorten visum voor Rusland

Wilt u een zakenvisum aanvragen voor Rusland? Dan is het belangrijk dat u op de hoogte bent van alle noodzakelijke vereisten. Als u een visum aan wilt vragen, dient u verschillende documenten aan te leveren. Hierboven vindt u een basisoverzicht van alle documenten die u nodig heeft als u een visum aan wilt vragen voor Rusland. Heeft u een ander soort visum nodig? Dan vindt u bovenaan op deze pagina ook wat de basisvereisten voor een toeristenvisum of en ander soort visum zijn.

Houdt u er rekening mee dat de vereisten voor uw situatie af kunnen wijken van de hierboven vermelde basisbenodigdheden. Om de benodigdheden voor uw aanvraag te achterhalen klikt u bovenaan eenvoudig een andere aanvraag online op onze website.

Het belang van een visum

Als u naar andere lidstaten van de EU afreist, dan heeft u hiervoor als Nederlands paspoorthouder geen visum nodig. Veel reizigers zijn het hierdoor niet gewend om een visum aan te moeten vragen. Als u tijdelijk in Rusland wilt verblijven, dan bent u wél verplicht om een visum voor Rusland aan te vragen. Alleen als u op doorreis bent via Rusland naar een 3e bestemming, mag u enkele dagen in het land verblijven zonder visum. Het aantal dagen dat u zonder visum in het land mag verblijven is afhankelijk van de Russische stad waarin u verblijft en de vliegmaatschappij waarmee is vliegt. Omdat er allerlei haken en ogen aan deze regelgeving vast zitten adviseren wij u te allen tijde een visum voor uw vertrek aan te vragen zodat u niet voor verrassingen komt te staan De benodigdheden voor het visum zijn afhankelijk van de reden waarom u naar Rusland afreist. Vraagt u een zakenvisum aan? Aan dit visum zijn andere vereisten gesteld dan aan het toeristenvisum. U vindt op onze website een duidelijk overzicht, zodat u aan alle vereisten voldoet.

Uw visumaanvraag voor Rusland goed geregeld

Wilt u er zeker van zijn dat de aanvraag van uw visum voor Rusland goed verloopt? Dan kunt u ervoor kiezen om de visumaanvraag door een specialist te laten verzorgen. Bij VisumService.nl kunnen wij u helpen met het verzorgen van de aanvraag. Op deze manier kunt u er helemaal zeker van zijn dat uw visum aan alle eisen voldoen. Met het reguliere toeristen- of zakenvisum of een ander soort Russisch visum voor een enkele inreis mag u maximaal 30 dagen in Rusland verblijven. Er zijn in uitzonderlijke gevallen opties om langer te mogen verblijven. Vraagt u hiervoor bij ons naar de mogelijkheden. Voor aanvragen van uw visum zult u normaliter het Russische visa center in Den Haag moeten bezoeken. Echter, kan VisumService.nl de aanvraag voor u verzorgen, waardoor u zelf niet langs de ambassade hoeft.

U weet exact wat u moet doen

Een visum voor Rusland aanvragen wordt erg eenvoudig als u voor VisumService.nl kiest. Wij zorgen ervoor dat het proces veel gemakkelijker voor u wordt. Uiteraard dient u ons nog wel te voorzien van de juiste gegevens en documenten. Wij geven uiteraard duidelijk aan welke documenten wij nodig hebben, zodat u precies weet wat er moet gebeuren. Zo leest u hierboven bijvoorbeeld welke documenten u nodig heeft bij het aanvragen van een zakelijk visum voor Rusland. Doordat u een duidelijk stappenplan heeft, wordt het gehele proces een stuk eenvoudiger voor u. Waar mogelijk nemen wij het werk bij u uit handen

De beste service

Als u een visum voor Rusland bij ons aanvraagt, dan krijgt u de allerbeste service. Wij begeleiden u tijdens het proces. Daarnaast kunt u voor vragen altijd bij ons terecht. Als u vragen heeft over een van de vereisten, dan helpt een van onze specialisten u graag verder. Wij vertellen u precies hoe de benodigde documenten eruit horen te zien. Vindt u het bijvoorbeeld lastig om het visumaanvraagformulier in te vullen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen of kiezen voor de visumaanvraagformulier invulservice. In het laatste geval zal een specialist van VisumService.nl het visumaanvraagformulier voor u invullen, zodat u zelf veel minder werk hoeft te verrichten.

Een aanvraag op maat

Een visum voor Rusland aanvragen is eenvoudig als u gebruik maakt van onze website. Hierboven heeft u de vereisten kunnen lezen die u nodig heeft voor een visumaanvraag. In sommige gevallen zijn de vereisten net iets anders, bijvoorbeeld als u ouders heeft die afkomstig zijn uit Rusland. Wij helpen u ook in een dergelijk geval door het proces heen. Op deze manier komt u niet voor verrassingen te staan. Wij zorgen ervoor dat uw visumaanvraag aan alle eisen voldoet, ook als uw situatie net iets anders is. Indien u een specifiek verzoek heeft of twijfelt over het correcte visumtype dan helpen wij u graag verder.

Bezoekadres:
Anna Paulownastraat 63
2518 BC Den Haag
Dóór de grijze deur om aan te bellen!

Openingstijden:
Maandag – Vrijdag 9:00 – 17:00

Routebeschrijving

U kan ons bereiken op:
Tel +31(0)6-393 39 184
Tel +31(0)70 215 49 95
[email protected]