Contact

Visum China Aanvragen

VisumService.nl, vraagt uw documenten aan en begeleidt u tijdens het gehele proces en bezorgt u uw visum. Lees de onderstaande pagina goed door voor een keuze te maken! Tip, sla deze pagina op in uw bladwijzers zodat u de volgende keer direct naar deze pagina kunt terugkeren!

Visa China, kies het visum dat u nodig heeft

Stagevisum
Kungfu of een taalcursus
Studentenvisum
Toeristenvisum
Vrienden of familie bezoeken
Vrijwilligerswerk
Werkvisum

Visum China Aanvragen

Lees deze pagina aandachtig door, hier vindt u alle informatie voor de visumaanvraag voor China. De informatie en soorten visa die u hier op deze pagina kunt vinden, zijn uitsluitend voor de Nederlandse nationaliteit. Als u een visum voor China nodig heeft voor een andere nationaliteit, moet u naar de hoofdpagina gaan en daar de juiste keuze maken:

bestemming > nationaliteit > type visum > kies een visum.

Klik op de home knop linksboven in de witte balk.

 

Veelgestelde Vragen over het Chinese Visum

De visumvrijstelling voor China is een tijdelijke maatregel waarbij mensen met een Nederlands paspoort China kunnen bezoeken voor maximaal vijftien dagen zonder visum.

De visumvrijstelling gaat in op 1 december 2023 en duurt tot en met 30 november 2024.

  1. Toeristische reizen: Verken de rijke cultuur en geschiedenis van China zonder de noodzaak van een visum.
  2. Zakelijke reizen: Voer zakelijke bijeenkomsten bij zonder gedoe met visumaanvragen.
  3. Familie- of vriendenbezoek: Bezoek uw dierbaren in China met minder bureaucratische hindernissen.
  4. Doorreis (transit): Maak een tussenstop in China op weg naar uw eindbestemming zonder extra visumvereisten.
  5. Onderwijsgerelateerde bezoeken: Het is belangrijk op te merken dat deze visumvrijstelling niet van toepassing is op school-, universiteits- of andere onderwijsgerelateerde bezoeken. Voor dergelijke bezoeken is nog steeds een visum vereist.

Ja, er zijn regio’s zoals Shanghai waar bezoekers tot 144 uur (zes dagen) in het land mogen verblijven zonder een visum aan te vragen. Maar de 15 daags verblijf kan je niet verlengen.

Als u langer dan 15 dagen in China wilt blijven, moet u nog steeds voldoen aan de visumplicht en een visum voor China aanvragen.

Visa China aanvragen

Heb ik een visum nodig voor China als ik in Nederland woon?

De informatie op deze pagina is voor Nederlandse paspoorthouders. Bent u een burger van Nederlander met een andere nationaliteit, dan moet u terug naar de hoofdpagina en de optie ‘Visum voor Nederlandse burgers met een andere nationaliteit’ kiezen.

Nederlandse paspoorthouders

Bovenaan deze pagina hebben we de soorten visa voor Nederlandse paspoorthouders op een rijtje gezet. Wilt u op vakantie of heeft u een zakenreis gepland? Dan heeft het Nederlandse paspoort in alle gevallen visum nodig voor het land. China is een heerlijke vakantiebestemming.

Wat is een visum?

Een visum is een document waaruit blijkt dat u officieel toestemming heeft om naar het betreffende land te reizen. Een visum aanvragen voor China is niet altijd eenvoudig. Het aanvragen van visa is voor de meeste mensen een tijdrovende klus. Het is daarom raadzaam om uw visumaanvraag door een gespecialiseerde partij te laten lopen. Zo weet u zeker dat het proces zo efficiënt mogelijk verloopt.

VisumService.nl?

Bij VisumService.nl kunnen wij de aanvraag voor u verzorgen. Voor vrijwel ieder land is er een andere aanvraagprocedure. Bij VisumService.nl maken wij het aanvragen van een visum zo makkelijk mogelijk. Op deze manier kunt u een visum voor China aanvragen, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken.

Ervaring met visumaanvragen

Als u geen ervaring met het aanvragen van een visum heeft, kan het lastig zijn om een visum aan te vragen. Bovendien verschillen de vereisten die ambassades aan een visum stellen enorm.

Algemene informatie

Als u in het algemeen graag naar andere landen reist, met een cruise, vliegtuig, auto of trein, moet u voor vertrek altijd over de juiste documenten voor uw vlucht of ander vervoermiddel beschikken. Vaak is een geldig paspoort alleen niet voldoende. Zo hebben alle landen hun beleid aangepast tijdens de pandemie veroorzaakt door het coronavirus.

Landelijk beleid kan op elk moment worden gewijzigd.

Maar het gaat niet alleen om het coronavirus want het kan altijd gebeuren. Landen waar je de afgelopen jaren kon vliegen en een visum aan de grens kon kopen, zijn niet meer mogelijk. Informeer voor uw reis en het kopen van tickets altijd welke documenten u nodig heeft.

Hoe het in het algemeen werkt: a.) het hangt ervan af of er een visum nodig is, b.) of we fysiek alle documenten nodig hebben c.) of het visum online kan aanvragen. Hier is een klein voorbeeld in 6 stappen, voor het geval we de documenten fysiek nodig hebben:

Kies bovenaan het juiste visum en maak een online aanvraag aan op onze website.

Bekijk wat de benodigde documenten zijn en verzamel alle vereiste stukken.

Stuur vervolgens de benodigde documenten naar ons op.

Wij verwerken de documenten voor u voor de Chinese ambassade en maken een boeking om de visumaanvraag bij de Chinese ambassade te verwerken.

Nadat de ambassade de visumaanvraag heeft geaccepteerd, sturen wij u een factuur per e-mail. In deze e-mail zullen we u vertellen wanneer en hoe laat het visum terug op ons kantoor zal zijn.

Nadat het visum is opgehaald bij de ambassade en de factuur is betaald, is het visum klaar om te worden opgehaald of naar uw adres te worden verzonden.
visum china aanvragen
Uw visumaanvraag voor China

Algemene vereisten voor een visum China (Nederlands paspoorthouders)

Wenst u een visum aan te vragen voor China? Dan is het belangrijk dat u op de hoogte bent van alle noodzakelijke vereisten. Als u een visum aan wilt vragen, dient u verschillende documenten aan te leveren.

Informatie en overzicht

Hierboven vindt u een basisoverzicht van alle documenten die u nodig heeft als u een visum voor 1 entree aan wilt vragen voor China. Heeft u een visum nodig? Dan vindt u bovenaan op deze pagina ook wat de basisvereisten voor alle soorten visums zijn.

Houdt u er rekening mee dat de vereisten voor uw situatie af kunnen wijken van de hierboven vermelde basisbenodigdheden.

Om de benodigdheden voor uw aanvraag te achterhalen plaatst u eenvoudig een aanvraag online op onze website.

Dit zijn de vereisten waar over het algemeen aan voldaan moet worden voor een visum China. De vereisten die aan het visum gesteld worden, kunnen per situatie verschillen. Wij raden u daarom aan om een online aanvraag bij ons te plaatsen, zodat u voor uw situatie exact te zien krijgt wat de vereisten zijn. Zo kunt u er zeker van zijn dat u daadwerkelijk aan alle vereisten voldoet.

Bezoekadres:
Anna Paulownastraat 63
2518 BC Den Haag
Dóór de grijze deur om aan te bellen!

Openingstijden:
Maandag – Vrijdag 9:00 – 17:00

Routebeschrijving

U kan ons bereiken op:
Tel +31(0)6-393 39 184
Tel +31(0)70 215 49 95
[email protected]