Contact

Visum Ghana aanvragen

VisumService.nl, vraagt uw documenten aan en begeleidt u tijdens het gehele proces en bezorgt u uw visum. Lees de onderstaande pagina goed door voor een keuze te maken! Tip, sla deze pagina op in uw bladwijzers zodat u de volgende keer direct naar deze pagina kunt terugkeren!

Visa Ghana, kies het visum dat u nodig heeft

Stagevisum
Toeristenvisum
Vrijwilligerswerkvisum
Zakenvisum

Visum Ghana

Lees deze pagina aandachtig door, hier vindt u alle informatie voor de visumaanvraag voor Ghana. De informatie en soorten visa die u hier op deze pagina kunt vinden, zijn uitsluitend voor de Nederlandse nationaliteit. Als u een visum voor Ghana nodig heeft voor een andere nationaliteit, moet u naar de hoofdpagina gaan en daar de juiste keuze maken:

bestemming > nationaliteit > type visum > kies een visum.

Klik op de home knop linksboven in de witte balk.

Visum Ghana aanvragen

Om naar Ghana te reizen heb je een visum nodig. Dit visum moet u voor uw reis naar Ghana aanschaffen via de Ghanese ambassade in Den Haag. De visumaanvraag bij het consulaat kan behoorlijk tijdrovend zijn en is niet meer dezelfde dag klaar. Voor het aanvragen van uw visum kunt u gebruik maken van professionele visumbedrijven, zoals VisumService.nl. Zij kunnen het visum voor je aanvragen.

De informatie op deze pagina is voor Nederlandse paspoorthouders. Bent u een burger van Nederlander met een andere nationaliteit, dan moet u terug naar de hoofdpagina en de optie ‘Visum voor Nederlandse burgers met een andere nationaliteit’ kiezen.

Het consulaat hanteert verschillende tarieven, van € 60 voor een toerist tot € 560 voor een zakelijk of meerjarig werkvisum.

Dat kan bij het consulaat in Den Haag of via bedrijven zoals VisumService.nl

In een normale situatie duurt het 1 week op het consulaat. Maar in de praktijk is het sinds november bijzonder druk en kan het langer duren. Veel mensen komen ook vaak terug omdat de documenten niet correct zijn ingevuld, niet de juiste documenten hebben of omdat ze simpelweg niet aan de beurt zijn gekomen. Het is echt beter om uw visumaanvraag uit te besteden aan professionele visumbedrijven, zoals VisumService.nl.

U kunt twee en een halve maand voor uw vertrek beginnen met uw visumaanvraag voor Ghana.

De regel is dat je in elke 180 dagen maximaal 90 dagen in Ghana mag verblijven. We zien in de praktijk veel mensen langer verblijven dan de 90 dagen. Maar, houd er wel rekening mee dat zoveel mensen wél problemen krijgen. Hoe dan ook, het hangt ook helemaal af van het type visum dat je krijgt. Een toeristenvisum is 90 dagen, maar een werkvisum is weer anders.

Het is mogelijk om een spoedvisum voor Ghana aan te vragen, hiervoor betaalt u het dubbele van de consulaire kosten. Maar houd er rekening mee dat sinds maart 2022 het visum niet meer dezelfde dag klaar is! Het is nu altijd de volgende werkdag klaar. Gebruik bedrijven als VisumService.nl om uw visum aan te vragen, zodat u niet twee keer naar het consulaat hoeft te reizen en vele uren aan reis- en wachttijden kwijt bent.

Ja! Sinds april 2022 is het verplicht om minimaal twee vaccins tegen Covid-19 te hebben gekregen. Voor het aanvragen van het visum is een officieel internationaal vaccinatiebewijs nodig. U moet het bewijs hier downloaden: https://coronacheck.nl/en/print/

Nederlandse paspoorthouders.

De informatie op deze pagina is voor Nederlandse paspoorthouders. Bent u een burger van Nederlander met een andere nationaliteit, dan moet u terug naar de hoofdpagina en de optie ‘Visum voor Nederlandse burgers met een andere nationaliteit’ kiezen.

Bovenaan deze pagina hebben we de soorten visa voor Nederlandse paspoorthouders op een rijtje gezet. Wilt u op vakantie of heeft u een zakenreis gepland? Dan heeft het Nederlandse paspoort in de meeste gevallen een visum nodig voor het land. Ghana is een heerlijke vakantiebestemming.

VisumService.nl?

Bij VisumService.nl kunnen wij de aanvraag voor u verzorgen. Voor vrijwel ieder land is er een andere aanvraagprocedure. Bij VisumService.nl maken wij het aanvragen van een visum zo makkelijk mogelijk. Op deze manier kunt u een visum voor Ghana aanvragen, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken.

Ervaring met visumaanvragen

Als u geen ervaring met het aanvragen van een visum heeft, kan het lastig zijn om een visum aan te vragen. Bovendien verschillen de vereisten die ambassades aan een visum stellen enorm.

Wat is een visum?

Een visum is een document waaruit blijkt dat u officieel toestemming heeft om naar het betreffende land te reizen. Een visum aanvragen voor Ghana is niet altijd eenvoudig. Het aanvragen van visa is voor de meeste mensen een tijdrovende klus. Het is daarom raadzaam om uw visumaanvraag door een gespecialiseerde partij te laten lopen. Zo weet u zeker dat het proces zo efficiënt mogelijk verloopt.

Algemene informatie

Als u in het algemeen graag naar andere landen reist, met een cruise, vliegtuig, auto of trein, moet u voor vertrek altijd over de juiste documenten voor uw vlucht of ander vervoermiddel beschikken. Vaak is een geldig paspoort alleen niet voldoende. Zo hebben alle landen hun beleid aangepast tijdens de pandemie veroorzaakt door het coronavirus.

Landelijk beleid kan op elk moment worden gewijzigd.

Maar het gaat niet alleen om het coronavirus want het kan altijd gebeuren. Landen waar je de afgelopen jaren kon vliegen en een visum aan de grens kon kopen, zijn niet meer mogelijk. Informeer voor uw reis en het kopen van tickets altijd welke documenten u nodig heeft.

Hoe het in het algemeen werkt: a.) het hangt ervan af of er een visum nodig is, b.) of we fysiek alle documenten nodig hebben c.) of het visum online kan aanvragen. Hier is een klein voorbeeld in 6 stappen, voor het geval we de documenten fysiek nodig hebben:

Kies bovenaan het juiste visum en maak een online de aanvraag aan op onze website.

Bekijk wat de benodigde documenten zijn en verzamel alle vereiste stukken voor de visumaanvraag.

Stuur vervolgens de benodigde documenten naar ons op.

Wij verwerken de documenten voor u voor de Ghana  ambassade en maken een boeking om de visumaanvraag bij de Ghanese ambassade te verwerken.

Nadat de ambassade de visumaanvraag heeft geaccepteerd, sturen wij u een factuur per e-mail. In deze e-mail zullen we u vertellen wanneer en hoe laat het visum terug op ons kantoor zal zijn om op te halen of te versturen

Nadat het visum is opgehaald bij de ambassade en de factuur is betaald, is het visum klaar om te worden opgehaald of naar uw adres te worden verzonden.
Uw visumaanvraag voor Ghana

Algemene vereisten voor een visum Ghana (Nederlands paspoorthouders)

Wenst u een visum aan te vragen voor Ghana? Dan is het belangrijk dat u op de hoogte bent van alle noodzakelijke vereisten. Als u een visum aan wilt vragen, dient u verschillende documenten aan te leveren.

Informatie en overzicht

Hierboven vindt u een basisoverzicht van alle documenten die u nodig heeft als u een visum voor 1 entree aan wilt vragen voor Ghana. Heeft u een visum nodig? Dan vindt u bovenaan op deze pagina ook wat de basisvereisten voor alle soorten visums zijn.

Houdt u er rekening mee dat de vereisten voor uw situatie af kunnen wijken van de hierboven vermelde basisbenodigdheden.

Om de benodigdheden voor uw aanvraag te achterhalen plaatst u eenvoudig een aanvraag online op onze website.

Dit zijn de vereisten waar over het algemeen aan voldaan moet worden voor een visum Ghana. De vereisten die aan het visum gesteld worden, kunnen per situatie verschillen. Wij raden u daarom aan om een online aanvraag bij ons te plaatsen, zodat u voor uw situatie exact te zien krijgt wat de vereisten zijn. Zo kunt u er zeker van zijn dat u daadwerkelijk aan alle vereisten voldoet.

Bezoekadres:
Anna Paulownastraat 63
2518 BC Den Haag
Dóór de grijze deur om aan te bellen!

Openingstijden:
Maandag – Vrijdag 9:00 – 17:00

Routebeschrijving

U kan ons bereiken op:
Tel +31(0)6-393 39 184
Tel +31(0)70 215 49 95
[email protected]