Contact

Visum Japan aanvragen

VisumService.nl, vraagt uw documenten aan en begeleidt u tijdens het gehele proces en bezorgt u uw visum. Lees de onderstaande pagina goed door voor een keuze te maken! Tip, sla deze pagina op in uw bladwijzers zodat u de volgende keer direct naar deze pagina kunt terugkeren!

Visum Japan, kies het visum dat u nodig heeft

Visum Japan Aanvragen

Lees deze pagina aandachtig door, hier vindt u alle informatie voor de visumaanvraag voor Japan. De informatie en soorten visa die u hier op deze pagina kunt vinden, zijn uitsluitend voor de Nederlandse nationaliteit. Als u een visum voor Japan nodig heeft voor een andere nationaliteit, moet u naar de hoofdpagina gaan en daar de juiste keuze maken:

bestemming > nationaliteit > type visum > kies een visum.

Klik op de home knop linksboven in de witte balk.

Veelgestelde vragen over het visum Japan FAQ

Voor de Formule 1 in Japan heb je naast je ticket ook een ERFS-registratie nodig om het visum aan te vragen. U kunt het visum aanvragen met het ERFS-document dat u per e-mail uit Japan moet ontvangen. Zonder visum mag je niet naar Japan reizen.

Ja! Voor Japan heb je een visum nodig! Ook al had je voor de pandemie geen visum nodig, op dit moment heeft iedereen een visum nodig. Bijvoorbeeld: een Nederlander kon voor de pandemie zonder visum naar Japan vliegen. Helaas is het visum op dit moment wel nodig!

Nee! Helaas kun je tijdens deze pandemie niet op vakantie naar Japan. Je hebt een visum nodig om naar Japan te reizen en het consulaat geeft op dit moment  niemand een toeristenvisum.

Helaas is een transitvisum via Japan niet mogelijk tijdens de pandemie. Japan geeft geen transitvisa af.

In principe zou je een transit kunnen maken in Japan, zolang je niet door de douane hoeft. De vraag is of de luchtvaartmaatschappij u zonder transitvisum aan boord laat. Luchtvaartmaatschappijen betalen forse boetes aan Japan als ze de verkeerde passagiers vervoeren.

Ja! Japan vereist een volledige vaccinatie voor alle reizigers, inclusief de laatste booster! Als bewijs dien je het officiële internationale vaccinatiebewijs te printen voordat u gaat vliegen.

Klik hier om het internationale vaccinatiebewijs te printen. Om in te loggen heeft u uw Digid nodig: https://coronacheck.nl/nl/print/

U kunt een visum aanvragen bij het consulaat van Japan. Houd er rekening mee dat u het visum niet direct ontvangt. Een week later is je visum klaar! U zult dan uw visum persoonlijk moeten ophalen omdat het consulaat het paspoort met het visum niet per post opstuurt. U kunt gebruik maken van professionele visumbedrijven – zoals VisumService.nl – om uw visum bij het consulaat aan te bieden en een week later op te halen.

Ja! U heeft een geldig paspoort nodig om naar Japan te reizen. U paspoort moet nog 6 maanden geldig zijn na afloop geldigheid van het visum.

Visum Japan aanvragen

Heb ik een visum nodig voor Japan als ik in Nederland woon?

De informatie op deze pagina is voor Nederlandse paspoorthouders. Bent u een burger van Nederlander met een andere nationaliteit, dan moet u terug naar de hoofdpagina en de optie ‘Visum voor Nederlandse burgers met een andere nationaliteit’ kiezen.

Nederlandse paspoorthouders

Bovenaan deze pagina hebben we de soorten visa voor Nederlandse paspoorthouders op een rijtje gezet. Wilt u op vakantie of heeft u een zakenreis gepland? Dan heeft het Nederlandse paspoort in de meeste gevallen geen visum nodig voor het land. Japan is een geweldige vakantiebestemming.

Wat is een visum?

Een visum is een document waaruit blijkt dat u officieel toestemming heeft om naar het betreffende land te reizen. Een visum aanvragen voor Japan is niet altijd eenvoudig. Het aanvragen van visa is voor de meeste mensen een tijdrovende klus. Het is daarom raadzaam om uw visumaanvraag door een gespecialiseerde partij te laten lopen. Zo weet u zeker dat het proces zo efficiënt mogelijk verloopt.

VisumService.nl?

Bij VisumService.nl kunnen wij de aanvraag voor u verzorgen. Voor vrijwel ieder land is er een andere aanvraagprocedure. Bij VisumService.nl maken wij het aanvragen van een visum zo makkelijk mogelijk. Op deze manier kunt u een visum voor Japan aanvragen, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken.

Ervaring met visumaanvragen

Als u geen ervaring met het aanvragen van een visum heeft, kan het lastig zijn om een visum aan te vragen. Bovendien verschillen de vereisten die ambassades aan een visum stellen enorm.

Algemene informatie

Als u in het algemeen graag naar andere landen reist, met een cruise, vliegtuig, auto of trein, moet u voor vertrek altijd over de juiste documenten voor uw vlucht of ander vervoermiddel beschikken. Vaak is een geldig paspoort alleen niet voldoende. Zo hebben alle landen hun beleid aangepast tijdens de pandemie veroorzaakt door het coronavirus.

Landelijk beleid kan op elk moment worden gewijzigd.

Maar het gaat niet alleen om het coronavirus want het kan altijd gebeuren. Landen waar je de afgelopen jaren kon vliegen en een visum aan de grens kon kopen, zijn niet meer mogelijk. Informeer voor uw reis en het kopen van tickets altijd welke documenten u nodig heeft.

Hoe het in het algemeen werkt: a.) het hangt ervan af of er een visum nodig is, b.) of we fysiek alle documenten nodig hebben c.) of het visum online kan aanvragen. Hier is een klein voorbeeld in 6 stappen, voor het geval we de documenten fysiek nodig hebben:

Kies bovenaan het juiste visum en maak een online de aanvraag aan op onze website.

Bekijk wat de benodigde documenten zijn en verzamel alle vereiste stukken voor de visumaanvraag.

Stuur vervolgens de benodigde documenten naar ons op.

Wij verwerken de documenten voor u voor dat wij naar de Japanse ambassade gaan en maken een boeking om de visumaanvraag bij de Japanse ambassade te verwerken.

Nadat de ambassade de visumaanvraag heeft geaccepteerd, sturen wij u een factuur per e-mail. In deze e-mail zullen we u vertellen wanneer en hoe laat het visum terug op ons kantoor zal zijn om op te halen of te versturen.

Nadat het visum is opgehaald bij de ambassade en de factuur is betaald, is het visum klaar om te worden opgehaald of naar uw adres te worden verzonden.

Japan-legalisaties
Uw visumaanvraag voor Japan

Algemene vereisten voor een visum Japan (Nederlands paspoorthouders)

Wenst u een visum aan te vragen voor Japan? Dan is het belangrijk dat u op de hoogte bent van alle noodzakelijke vereisten. Als u een visum aan wilt vragen, dient u verschillende documenten aan te leveren.

Informatie en overzicht

Hierboven vindt u een basisoverzicht van alle documenten die u nodig heeft als u een visum voor 1 entree aan wilt vragen voor Japan. Heeft u een visum nodig? Dan vindt u bovenaan op deze pagina ook wat de basisvereisten voor alle soorten visums zijn.

Houdt u er rekening mee dat de vereisten voor uw situatie af kunnen wijken van de hierboven vermelde basisbenodigdheden.

Om de benodigdheden voor uw aanvraag te achterhalen plaatst u eenvoudig een aanvraag online op onze website.

Dit zijn de vereisten waar over het algemeen aan voldaan moet worden voor een visum Japan. De vereisten die aan het visum gesteld worden, kunnen per situatie verschillen. Wij raden u daarom aan om een online aanvraag bij ons te plaatsen, zodat u voor uw situatie exact te zien krijgt wat de vereisten zijn. Zo kunt u er zeker van zijn dat u daadwerkelijk aan alle vereisten voldoet.

Bezoekadres:
Anna Paulownastraat 63
2518 BC Den Haag
Dóór de grijze deur om aan te bellen!

Openingstijden:
Maandag – Vrijdag 9:00 – 17:00

Routebeschrijving

U kan ons bereiken op:
Tel +31(0)6-393 39 184
Tel +31(0)70 215 49 95
[email protected]