Visum Duitsland Aanvragen

Heb ik een visum nodig voor Duitsland als ik in Nederland woon?

Als u in een EU-land of Schengenland woont, heeft u geen visum nodig. Maar als u niet in een EU- of Schengenland woont of niet de nationaliteit heeft van een van deze landen, heeft u mogelijk een visum nodig.

Als u minder dan 90 dagen in de Schengenlanden wilt verblijven, heeft u mogelijk een Schengenvisum kort verblijf nodig. Of u een visum nodig heeft om het Schengenland te bezoeken, hangt af van uw nationaliteit.

Als u niet in het Schengengebied woont, heeft u waarschijnlijk een Schengenvisum kort verblijf nodig. Hiermee kunt u maximaal 90 dagen binnen een periode van 180 dagen in het Schengengebied verblijven. Het verblijf van 90 dagen hangt af van de geldigheid van het visum dat u is gegeven door de diplomaat van het consulaat van een van de Schengenvisumlanden.

Als u een Schengenvisum nodig heeft, moet u het visum aanvragen bij het dichtstbijzijnde consulaat in uw land. Wij kunnen geen Schengenvisum voor u aanvragen.

Eventuele visumplicht!

Als u geen onderdaan bent van een EU-land en geen verblijfsvergunning van een EU-land heeft, moet u mogelijk één Schengenvisum kort verblijf aanvragen. Hiermee kunt u maximaal 90 dagen binnen een periode van 180 dagen in het Schengengebied verblijven.

Neem contact op met de ambassade van het land – ‘de ambassade’ van dat land dat u als eerste in de EU bezoekt. U moet weten waar de dichtstbijzijnde ambassade is vanaf de plaats waar u in uw eigen land woont – of u een visum nodig heeft voor de Schengenlanden.

Waar een Schengenvisum aanvragen

Houd er rekening mee dat u het Schengenvisum moet aanvragen bij de ambassade van het land waar u voor het eerst landt als u een visum nodig heeft.

Cruise schip

Op een Cruisereis moet u ook gebruik maken van de ambassade van het land waar u het langst zult verblijven! Bijvoorbeeld: op een cruisereis bezoekt u Portugal (2 dagen), Spanje (2 dagen), Frankrijk (2 dagen), België (2 dagen) en Nederland (3 dagen). U verblijft in elk land 2 dagen en in Nederland 3 dagen. Dit betekent dat u een Schengenvisum moet aanvragen bij de ambassade van Nederland.

Met het vliegtuig

Voorbeeld van wat niet mag: u vraagt een Schengenvisum voor Nederland aan terwijl u naar Duitsland vliegt. Dit is niet toegestaan! Als u naar Duitsland vliegt, moet u het Schengenvisum aanvragen bij het consulaat/ambassade van Duitsland. Doe je dit niet, dan mag je niet aan boord van het vliegtuig. Natuurlijk, als je eenmaal in Duitsland bent, kun je zonder problemen naar Nederland (maar niet met het vliegtuig!) of een ander Schengenland reizen, waaronder Andorra, Liechtenstein, San Marino.

Transit per vliegtuig

Maak alsjeblieft niet de fout om het land van aankomst te verhullen met een transit. Indien Nederland de eindbestemming is, met een transit in Duitsland, moet u alsnog een Schengenvisum aanvragen bij het consulaat/ambassade van Nederland. Alleen omdat u een transit heeft in Duitsland, moet u als uw eindbestemming Nederland is toch een aanvraag doen bij de ambassade van Nederland. Anders laat de douane u niet aan boord van het vliegtuig en stuurt u hoogstwaarschijnlijk terug naar huis.

Klik hier om terug te keren naar de hoofdpagina als je een ander land wilt kiezen.

Duitsland-visum

Bezoekadres:
Anna Paulownastraat 63
2518 BC Den Haag
Dóór de grijze deur om aan te bellen!

Openingstijden:
Maandag – Vrijdag 9:00 – 17:00

Routebeschrijving

U kan ons bereiken op:
Tel +31(0)6-393 39 184
Tel +31(0)70 215 49 95
[email protected]