Contact

ESTA voor Amerika

VisumService.nl, vraagt uw documenten aan en begeleidt u tijdens het gehele proces en bezorgt u uw visum. Lees de onderstaande pagina goed door voor een keuze te maken! Tip, sla deze pagina op in uw bladwijzers zodat u de volgende keer direct naar deze pagina kunt terugkeren!

Visa ESTA voor de Verenigde Staten van Amerika, kies het visum dat u nodig heeft

ESTA voor de Verenigde Staten van Amerika

ESTA voor de Verenigde Staten van Amerika

Lees deze pagina aandachtig door, hier vindt u alle informatie voor de visumaanvraag voor USA. De informatie die u hier op deze pagina kunt vinden, is alleen voor de onderstaande nationaliteiten. Als je geen ESTA mag gebruiken en dus een visum voor de VS nodig hebt voor een andere nationaliteit, moet je naar deze pagina gaan en de juiste keuze maken: visum voor Amerika

De volgende nationaliteiten die een ESTA kunnen aanvragen:

Belgie – Brazilië – China – Denemarken – Duitsland – Estland – Finland – Frankrijk – -riekenland – Het Verenigd Koninkrijk* – Hongarije- -Ierland – IJsland – Iran – Italië – Letland – Liechtenstein – Litouwen – Luxemburg – Malta – Nederland – Noorwegen – Oostenrijk – Polen – Portugal – Slovenië – Slowakije – Spanje – Tsjechië – Zweden – Zwitserland

Table of Contents

Informatie over COVID-19, reizen en het aanvragen van de ESTA voor de Verenigde Staten van Amerika.

De wereldwijde uitbraak van corona (Covid-19) heeft grote gevolgen voor reizen naar Amerika. Ook voor reizigers die al een ESTA hebben. Lees op deze pagina alles over de huidige stand van zaken, maar ook over de verwachtingen omtrent reizen naar Amerika met een ESTA en het coronavirus. Alle informatie op deze pagina is bijgewerkt op 26 oktober 2020.

Ja. Momenteel is er geen land met zoveel bevestigde coronagevallen als de Verenigde Staten van Amerika. Op 26 oktober 2020 zijn 8.637.109 gevallen gemeld. Ook zijn 225.239 mensen overleden aan het coronavirus. De staten Texas, Californië, Florida, New York, New Jersey en Massachusetts zijn het hardst getroffen, maar inmiddels zijn in alle staten besmettingen vastgesteld.

Ja. Ondanks de corona-uitbraak kunt u toch een ESTA America aanvragen. De aanvragen worden gemiddeld zo snel als normaal gehonoreerd. Temeer omdat de exacte reisplannen op het moment van de aanvraag nog niet bekend hoeven te zijn en een ESTA twee jaar geldig is, worden veel aanvragen nog in behandeling en goedkeuring. Dus als u de komende twee jaar naar Amerika wilt, kunt u een ESTA aanvragen.

Alle toegekende ESTA’s blijven voorlopig twee jaar geldig na de datum van afgifte. Alleen als het paspoort waaraan de ESTA is gekoppeld verloopt, vervalt de geldigheid eerder. Corona verandert hier niets aan. Het hebben van een geldige ESTA betekent echter niet dat u zonder problemen naar Amerika kunt reizen. De Amerikaanse regering heeft verschillende maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus te vertragen. Hieronder valt ook een tijdelijk inreisverbod voor mensen die in een risicogebied zijn geweest.

De Trump-administratie sluit reizigers momenteel niet uit op basis van nationaliteit, maar het hangt af van hun recente reisgeschiedenis. Zelfs als ze een ESTA hebben, kan hun de toegang tot Amerika worden geweigerd vanwege het risico op verdere verspreiding van corona. Deze tijdelijke maatregel is beter bekend als het inreisverbod. Het inreisverbod houdt vooralsnog in dat reizigers niet meer worden toegelaten tot Amerikaans grondgebied die in de 14 dagen voor vertrek in Nederland of België zijn geweest, of in een van de volgende landen:

Het inreisverbod in Amerika geldt voor iedereen die de afgelopen 14 dagen in een van deze landen is geweest
Belgie
Brazilië
China
Denemarken
Duitsland
Estland
Finland
Frankrijk
Griekenland
Het Verenigd Koninkrijk*
Hongarije
Ierland
IJsland
Iran
Italië
Letland
Liechtenstein
Litouwen
Luxemburg
Malta
Nederland
Noorwegen
Oostenrijk
Polen
Portugal
Slovenië
Slowakije
Spanje
Tsjechische Republiek
Zweden
Zwitserland
* exclusief de overzeese gebiedsdelen buiten Europa

Uitzonderingen

Uitzonderingen op het Amerikaanse inreisverbod met een ESTA zijn van toepassing op inwoners van de Verenigde Staten en personen met de Amerikaanse nationaliteit en hun kinderen, echtgenoten of echtgenotes. Er wordt ook een uitzondering gemaakt voor ouders of wettelijke voogden en ongehuwde broers en zussen van inwoners van de Verenigde Staten onder de 21 jaar of personen met de Amerikaanse nationaliteit onder de 21 jaar.

Homeland Security

Volgens Homeland Security kunnen uitzonderingen worden gemaakt voor personen die naar Amerika reizen in het nationale belang. Uitzonderingen worden gemaakt voor studenten die reizen met een F-1 of M-1 visum, voor zakenreizigers, investeerders, handelaren uit landen die een verdrag hebben gesloten met de VS (inclusief Nederland en België), academici, personen met een J -1 visa en hooggekwalificeerde personen die reizen voor humanitaire doeleinden of in verband met de volksgezondheid of de nationale veiligheid van de VS.

Reizigers

Reizigers die een visum willen aanvragen voor een van de bovenstaande reisdoeleinden en van mening zijn dat hun reisdoel naar Amerika in het nationale belang is of een andere zeer dringende reden hebben voor hun reis, dienen contact op te nemen met de Visa Department van de Amerikaanse ambassade. Reizigers die geen visum nodig hebben, maar alleen een ESTA, wiens reis naar Amerika in het nationale belang is of een andere dringende reden voor de reis hebben, kunnen ook een vrijstelling aanvragen bij de Amerikaanse ambassade door een e-mail te sturen. Stuur naar [email protected].

Overstappen

Overstappen in Amerika is nog steeds beschikbaar voor reizigers die in de afgelopen 14 dagen voor de overdracht niet in een land zijn geweest dat op de bovenstaande inreisverbodlijst staat. Ze kunnen een ESTA aanvragen en via de normale procedure een overschrijving doen in Amerika. Reizigers die aankomen in de staat Massachusetts of New York moeten voor aankomst online een gezondheidsformulier invullen.

Als de Amerikaanse immigratiedienst vermoedt dat een reiziger het inreisverbod niet naleeft, wordt zijn ESTA geannuleerd. Zodra de reiziger weer aan de regels voldoet, kan er weer een ESTA worden aangevraagd. In uitzonderlijke gevallen kunnen ESTA’s onterecht worden geannuleerd. Dit gebeurt als de luchtvaartmaatschappij de Amerikaanse immigratiedienst niet correct heeft geïnformeerd dat een inwoner van een van de bovengenoemde landen hier gedurende ten minste 14 dagen niet is geweest. Is uw ESTA per ongeluk geannuleerd? Neem dan contact op met uw luchtvaartmaatschappij, leg uit dat u niet onder het inreisverbod valt en vraag de luchtvaartmaatschappij om de RCLG te informeren.

Het is niet bekend wanneer zakenreizen en vakanties op basis van een ESTA vanuit Nederland en België naar Amerika weer gaan beginnen. Het huidige inreisverbod geldt voor onbepaalde tijd. De Amerikaanse ambassade meldde op 23 juni dat het inreisverbod voor Amerika tot eind dit jaar zou worden verlengd. Deze informatie bleek echter niet correct te zijn en is sindsdien aangepast. Europese toeristen kunnen dit jaar wellicht nog naar Amerika reizen. Er kunnen andere maatregelen volgen die van invloed zijn op reizen naar Amerika met een ESTA. Houd deze pagina de komende weken in de gaten om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.

Er zijn momenteel geen uitreisbeperkingen voor reizigers, die vanuit Amerika naar Nederland willen reizen. Reizigers die vanuit de VS naar Nederland terugkeren wordt echter dringend aanbevolen, 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Reizigers die nog in Amerika zijn wordt aangeraden om enkele voorzorgsmaatregelen te nemen, die de kans op corona-besmetting verkleinen. In principe gelden hiervoor dezelfde adviezen als die het RIVM hanteert voor Nederlanders in eigen land. Daarnaast gelden de adviezen van de lokale overheden, die verschillen per Amerikaanse staat. Neem in elk geval de volgende richtlijnen in acht om het risico op besmetting van corona te verkleinen:

 • Mijd sociaal contact en bezoek geen kwetsbare personen
 • Houd minimaal anderhalve meter afstand van andere personen
 • Schud dus ook géén handen, iedereen kan potentieel corona hebben
 • Was uw handen vaak en lang (minimaal 20 seconden) met zeep
 • Maak uw telefoon regelmatig schoon, ook die kan het coronavirus verspreiden
 • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog
 • Probeer uw gezicht zo weinig mogelijk aan te raken
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • Draag een mondkapje als het niet mogelijk is voldoende afstand te houden

Reizigers die Amerika niet op tijd kunt verlaten (bijvoorbeeld door de actuele reisbeperkingen, door ziekte of door het schrappen van een vlucht) en van wie het ESTA binnenkort verloopt, kunnen een verlenging aanvragen om 30 dagen langer in Amerika te blijven. Hiervoor dient contact opgenomen te worden met de Amerikaanse immigratiedienst (een U.S. Citizenship and Immigration Services Contact Center), een van de luchthavens of grensposten of een van de zogenoemde Deferred Inspection Sites.

Een toegekende ESTA voor Amerika blijft geldig, ondanks de coronamaatregelen. Toegegeven, reisvergunningen en visa kunnen nooit worden geclaimd, zelfs niet als ze niet kunnen worden gebruikt. Veel Nederlanders maken gebruik van een reisverzekering en annuleringsverzekering. Het is op dit moment niet duidelijk of ze de schade als gevolg van de corona gaan vergoeden. Veel verzekeraars maken in veel verzekeringen gebruik van de overmachtsclausule. Omdat de financiële gevolgen van corona zo groot zijn, hebben veel verzekeraars niet genoeg liquiditeit om alle claims voor vluchten, hotelovernachtingen en ongebruikte ESTA’s voor Amerika te financieren.

Dit artikel over de gevolgen van corona op reizen met een ESTA is zorgvuldig samengesteld op basis van beschikbare informatie; desalniettemin kunnen hier geen rechten aan worden ontleend. Gezien de snelheid waarmee corona zich verspreidt, kan niet worden gegarandeerd dat dit artikel altijd de meest actuele informatie bevat.

De geldigheid van de ESTA

Een ESTA is geldig tot twee jaar nadat deze is toegekend. In die periode kunnen onbeperkt reizen naar Amerika worden gemaakt. Elk verblijf mag maximaal 90 dagen duren. De geldigheid van een ESTA kan om verschillende redenen eerder aflopen. Een verlopen of verlopen ESTA kan niet worden verlengd of gecorrigeerd. Er kan echter een nieuwe aanvraag worden ingediend.

De geldigheid van een ESTA vervalt binnen twee jaar nadat deze is verleend als:

 • 1. Reizen met een ander paspoort dan het paspoort waarmee de ESTA-aanvraag is ingediend

 • 2. Het ESTA-aanvraagformulier is onvolledig of onjuist ingevuld

 • 3. Bepaalde informatie in het ingevulde ESTA-formulier is niet meer up-to-date

 • 4. De reiziger brengt meer dan 90 opeenvolgende dagen door in de Verenigde Staten

 • 5. De reiziger heeft niet voldaan aan de reisvoorwaarden met een ESTA

Binnen de geldigheidsduur van twee jaar mag een onbeperkt aantal reizen naar Amerika worden gemaakt. Elke persoon die in de Verenigde Staten blijft, kan maximaal 90 dagen duren. Een ESTA is alleen geldig bij gebruik voor zakelijke of toeristische redenen. Hieronder valt ook het maken van een overstap in Amerika of het bezoeken van vrienden of familie.

Indien in de tussentijd of na een reis naar Amerika wordt doorgereisd naar Mexico, Canada of een Caribisch eiland, wordt dat verblijf meegeteld in de geldigheidsduur van 90 dagen.

Een voorbeeld van een tussentijds verblijf in Mexico: Een reiziger komt in Amerika aan met een ESTA, blijft daar 60 dagen, reist vervolgens naar Mexico en blijft daar 20 dagen. Vanuit Mexico keert de reiziger terug naar de Verenigde Staten. De reiziger mag nog 10 dagen in de VS blijven, dus niet weer 90 dagen. Als de reiziger in de tussentijd was teruggereisd naar bijvoorbeeld Europa, had het tweede verblijf in Amerika nog eens 90 dagen kunnen duren.

Het is niet de bedoeling dat reizigers voor een korte tijd Amerika verlaten en dan terugkeren, alleen om de geldigheidsperiode van 90 dagen te resetten / verlengen. Er is geen officiële minimumperiode tussen twee reizen naar Amerika met een ESTA, maar U.S. Customs & Border Protection beoordeelt de situatie bij binnenkomst in de Verenigde Staten. Als het vermoeden bestaat dat een reiziger Amerika voortijdig heeft verlaten met als enig doel het omzeilen van de maximale geldigheidsduur van 90 dagen, wordt de ESTA ongeldig verklaard. Reizigers die vaak en lang in Amerika willen verblijven kunnen een visum aanvragen, waarvoor deze regels niet gelden.

Een ESTA is onlosmakelijk verbonden met het paspoort, waarvan de gegevens in het aanvraagformulier worden ingevuld. Daarom is het niet mogelijk om met een ander paspoort naar Amerika te reizen zonder een geheel nieuwe ESTA aan te vragen. Zodra een paspoort is verlopen, vervalt ook de geldigheid van de bijbehorende ESTA-reistoestemming. Waren niet alle paspoortgegevens correct bij het aanvragen van een ESTA? Dan vervalt de geldigheid.

Is het paspoort (bijna) verlopen? Vraag altijd eerst een nieuw paspoort aan en daarna een nieuwe ESTA. Het paspoortnummer van het nieuwe paspoort moet worden ingevuld in het ESTA-aanvraagformulier. De meeste lokale autoriteiten bieden een spoedprocedure aan om sneller een nieuw paspoort te krijgen. Een ESTA kan ook met spoed worden aangevraagd. Een spoedaanvraag wordt gemiddeld na een uur goedgekeurd.

Naast het maximale verblijf in Amerika en de geldigheid van het paspoort zijn er nog een aantal andere zaken van belang voor de geldigheid van een ESTA.

Als het ESTA-aanvraagformulier, bewust of onbewust, niet correct of volledig is ingevuld, kan een ESTA worden verleend, maar deze is niet geldig. De immigratiedienst beschikt niet over alle gegevens van alle reizigers wereldwijd, waardoor zij soms geen invoerfouten kan herkennen. Zo leidt een verkeerd ingevoerde geboortedatum niet tot afwijzing van de aanvraag. In dat geval wordt een ESTA toegekend, maar deze is niet geldig. Het komt voor dat reizigers dit pas merken bij het inchecken. De luchtvaartmaatschappij zal dan aangeven dat er geen geldige ESTA bestaat op basis van de juiste paspoortgegevens. Het feit dat goedkeuring heeft plaatsgevonden op basis van onjuiste gegevens is door de luchtvaartmaatschappij niet te controleren en irrelevant. Dit probleem kan alleen worden opgelost door een nieuwe aanvraag voor een ESTA in te dienen.

Als de situatie van de reiziger is veranderd waardoor de gegevens die zijn ingevoerd bij het aanvragen van de ESTA niet meer up-to-date zijn, kan dit leiden tot een ongeldige ESTA. De geldigheid vervalt onmiddellijk als een reiziger:

 • Neem een nieuw paspoort in gebruik
 • Neemt een nieuwe voor- of achternaam aan
 • Verandert nationaliteit of geslacht
  Verhuizen naar een ander land
 • Ik kan niet langer alle beveiligingsvragen met “nee” beantwoorden.

Een ESTA blijft geldig als de reiziger:

 • Verhuist, maar binnen hetzelfde land
 • Heeft een gewijzigd aanspreekpunt of contactpersoon
 • De reisdatum of woonadres in Amerika verandert
 • Wilt u voor een ander doel naar de Verenigde Staten reizen *

USA als bestemming

Wilt u op vakantie naar Amerika of heeft u een zakenreis naar Amerika gepland? Dan heeft u in de meeste gevallen een visum voor het land nodig. Amerika is een prachtige vakantiebestemming en een belangrijk handelspartner van Nederland. Er zijn dan ook ontzettend veel mensen die een ESTA aanvragen voor Amerika.

ESTA?

Een ESTA is een document dat aantoont dat u een officiële toestemming heeft om naar het land in kwestie af te reizen. 

Een ESTA voor Amerika aanvragen is niet altijd even eenvoudig. Het aanvragen van ESTA is voor de meeste mensen een tijdrovende klus. Het is daarom aan te raden om uw ESTA via een gespecialiseerde partij te laten verlopen. Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat het proces zo efficiënt mogelijk verloopt.

De kosten van de ESTA voor Amerika

De kosten van een ESTA voor Amerika bedragen € 29,95 per persoon. Na het invullen van het ESTA-formulier kunt u betalen met iDeal, Bancontact, Mastercard, Visa, American Express of PayPal. Er worden geen transactiekosten in rekening gebracht, ongeacht welke betaalmethode u kiest.

De kosten van een ESTA-aanvraag bestaan uit consulaire kosten en servicekosten. Deze zijn volledig inbegrepen in het totaalbedrag van € 29,95 per persoon. Op deze website betaal je altijd in euro’s en niet in dollars. Hierdoor heb je geen last van wisselkoersschommelingen en betaal je geen wisselkoersopslag. Ook worden er geen transactiekosten, administratiekosten of andere kosten in rekening gebracht. Alleen als u een spoedaanvraag wilt indienen, wordt er een toeslag in rekening gebracht.

Omdat de ESTA-reistoestemming voor Amerika alleen online kan worden aangevraagd, verloopt de betaling altijd online. Hiervoor zijn verschillende veilige en eenvoudige betaalmethoden beschikbaar. Je aanvraag wordt het snelst verwerkt als je betaalt met iDeal of Bancontact. Maar u kunt ook veilig en gemakkelijk betalen met PayPal en verschillende creditcards, waaronder Visa, Mastercard of American Express.

Het komt niet vaak voor dat een ESTA-aanvraag wordt afgewezen. Alle aanvragen worden gecontroleerd op veelvoorkomende invoerfouten voordat ze worden verwerkt door de Amerikaanse immigratiedienst. Als er duidelijke fouten worden gevonden, worden deze onmiddellijk gecorrigeerd of wordt er contact met u opgenomen. Bijvoorbeeld: als u een Nederlands paspoort heeft en een paspoortnummer met de letter O invult, wordt dit voor u direct naar nul gecorrigeerd. Nederlandse paspoortnummers bevatten nooit de letter O. Als uw aanvraag ondanks alle controles wordt afgewezen, ontvangt u alle kosten van deze ESTA-aanvraag terug. Let op: dit geldt niet als een ESTA voor dezelfde persoon al is afgewezen. Houd er ook rekening mee dat niet alle fouten kunnen worden gedetecteerd, dus let altijd goed op bij het invullen van een ESTA-formulier.

Als u wilt, kunt u gebruik maken van een spoedlevering. Dit kunt u doen met het normale aanmeldingsformulier. Hierin vindt u de optie ‘spoedlevering’, die u eenvoudig kunt aanvinken. Bij spoedeisende leveringen wordt de controle op vaak gemaakte invulfouten sneller uitgevoerd en wordt de aanvraag vrijwel direct verwerkt. Dit resulteert meestal na ongeveer een uur in een toegekende ESTA. Over levertijden kunnen echter nooit garanties worden gegeven, ook niet in geval van spoed. Voor dringende verzoeken wordt een toeslag van € 17,50 per persoon in rekening gebracht.

VisumService.nl?

Bij VisumService.nl kunnen wij de aanvraag voor u verzorgen. Voor vrijwel ieder land is er een andere aanvraagprocedure. Bij VisumService.nl maken wij het aanvragen van een visum zo makkelijk mogelijk. Op deze manier kunt u een ESTA voor Amerika aanvragen, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken.

Ervaring met visumaanvragen

Als u geen ervaring met het aanvragen van een visum heeft, kan het lastig zijn om een visum aan te vragen. Bovendien verschillen de vereisten die ambassades aan een visum stellen enorm.

ESTA en een overstap

Overstappen in Amerika is alleen toegestaan als u een ESTA, visum of Amerikaans paspoort heeft. Bij het inchecken op uw vlucht naar Amerika wordt aan de hand van uw paspoortnummer gecontroleerd of u hieraan voldoet.

Een ESTA is gemakkelijker aan te vragen dan een visum. Om een visum aan te vragen, moet u een afspraak maken bij een Amerikaans consulaat. De kosten van een visum zijn ook hoger. Het aanvraagproces voor een ESTA is daarentegen eenvoudig en snel online. Een ESTA is dan ook de voor de hand liggende keuze voor een overstap in Amerika.

De geldigheidsduur van een ESTA is 2 jaar, tenzij het paspoort waarmee het is aangevraagd eerder zijn geldigheid verliest. Het is dus mogelijk om een ESTA meerdere keren te gebruiken voor een overboeking in Amerika. Er hoeft slechts één aankomstdatum in het aanvraagformulier te worden ingevuld. Desalniettemin is het niet nodig of zelfs niet mogelijk om aanvullende of gewijzigde aankomstdata door te geven. Pas nadat de ESTA of het paspoort waaraan de ESTA is gekoppeld, is verlopen. Er moet een nieuwe aanvraag worden ingediend om opnieuw naar Amerika te reizen voor een transfer of ander doel.

Op het aanvraagformulier wordt gevraagd of u alleen voor een transfer naar Amerika reist. Als u bevestigend antwoordt, hoeft u geen woonplaats in Amerika in te voeren. Desalniettemin krijgt u na goedkeuring dezelfde reistoestemming alsof u had aangegeven in Amerika te hebben verbleven. Zelfs met een ESTA die specifiek is aangevraagd voor een overboeking, mag u daarom 90 aaneengesloten dagen in de Verenigde Staten van Amerika verblijven voor een vakantie of zakenreis. Elke reis moet echter voldoen aan de voorwaarden die gesteld worden aan het gebruik van een ESTA.

Op basis van het bovenstaande kan worden geconcludeerd dat het ook toegestaan is om tijdens de transfer in Amerika voortijdig de luchthaven te verlaten. De ESTA is geldig voor een verblijf van maximaal 90 dagen. Houd er echter rekening mee dat uw luchtvaartmaatschappij en de luchthaven waar u overstapt ook beperkingen kunnen stellen. Wil je er zeker van zijn dat het mogelijk is om in de tussentijd de luchthaven te verlaten, dan is het verstandig om dit na te vragen bij de luchtvaartmaatschappij.

Soms ontstaat er verwarring tussen een transfer en een transitvlucht. Een overstap betekent: u stapt in Amerika uit het vliegtuig en vervolgt uw reis in een ander vliegtuig. Een transitvlucht betekent: je landt in Amerika, wacht in of uit het vliegtuig en vliegt dan in hetzelfde vliegtuig naar je eindbestemming. Een ESTA, visum of Amerikaans paspoort is vereist voor zowel een transfer- als een transitvlucht.

ESTA-aanvraagvoorwaarden

Aan alle voorwaarden op deze pagina moet worden voldaan om met een ESTA naar Amerika te reizen. Nederlandse en Belgische toeristen en zakenreizigers voldoen doorgaans aan alle ESTA-voorwaarden, maar het is verstandig deze pagina aandachtig te lezen.

De volgende reisbestemmingen voldoen wel aan de voorwaarden van een ESTA:

 • Toerisme (op vakantie naar Amerika)

 • Vrienden of familie bezoeken

 • Bezoeken aan klanten of leveranciers

 • Een medische behandeling ondergaan

 • Bijwonen van zakelijke bijeenkomsten, onderhandelingen en conferenties

De volgende reisbestemmingen voldoen niet aan de eisen van een ESTA:

 • In dienst treden bij een Amerikaanse werkgever
 • Opleiding volgen in de Verenigde Staten

 • Investeren in of het opzetten van een Amerikaans bedrijf

 • Verrichten van journalistieke activiteiten

De volgende voorwaarden van het ESTA hebben betrekking op de planning van de reis naar Amerika:

 • De reiziger moet een paspoort bezitten dat geldig is gedurende het gehele verblijf in Amerika

 • Vanaf het moment van aankomst in de Verenigde Staten gaat een maximale verblijfsduur in van 90 dagen; niet alleen het verblijf in de V.S., maar ook dat in Canada, Mexico en de Caribische eilanden wordt hierin meegeteld

 • Op het moment van aankomst in Amerika moet al een ticket voor de door- of terugreis zijn geboekt
 • Reizigers die met een ESTA reizen kunnen na aankomst in Amerika geen visum, verlenging of verblijfsvergunning aanvragen

 • Een ESTA aanvragen voldoet niet indien met een privévliegtuig of eigen schip wordt gereisd
 • Een ESTA aanvragen met een noodpaspoort is alleen mogelijk als het noodpaspoort een digitale chip bevat

Om in aanmerking te komen voor een ESTA, moet de reiziger Nederland, België of een van deze andere landen hebben. In de volgende gevallen wordt niet voldaan aan de voorwaarden om met een ESTA te reizen en is een visum vereist om alsnog naar de Verenigde Staten van Amerika te reizen.

 • De reiziger bevond zich in of na 2011 in Irak, Syrië, Soedan, Iran, Somalië, Libië, Noord-Korea of Jemen, of heeft ooit de nationaliteit van een van deze landen gehad.

 • De reiziger heeft een dusdanige besmettelijke ziekte of psychische aandoening dat hij / zij een risico vormt voor de directe omgeving.

 • De reiziger is ooit gearresteerd of veroordeeld voor een misdrijf dat heeft geleid tot ernstige schade of letsel *

 • De reiziger heeft ooit een wet overtreden met betrekking tot het bezit, de distributie of het gebruik van drugs.

 • De reiziger heeft zich niet eerder gehouden aan een voorwaarde van een ESTA of visum voor Amerika.

Reizigers die op basis van een ESTA naar de Verenigde Staten reizen, moeten met behulp van het ESTA-formulier aangeven dat:

 • Zij komen overeen dat de Amerikaanse douane en grensbescherming bij aankomst biometrische gegevens zal verzamelen, waaronder vingerafdrukken

 • Ze vormen geen bedreiging voor de volksgezondheid, de openbare orde en de rechtshandhaving in de VS.

 • Ze nemen niet deel aan of hebben niet deelgenomen aan sabotage, spionage, terrorisme en / of genocide

 • Zij zijn zich ervan bewust dat de toekenning van een ESTA geen garantie biedt voor toegang tot de VS; als de immigratiedienst bij aankomst in Amerika van mening is dat een reiziger een bedreiging vormt voor de veiligheid of de openbare orde, kan hem alsnog de toegang worden geweigerd

Reizigers met een geldig Amerikaans of Canadees paspoort, visum of Amerikaanse verblijfsvergunning zijn uitgesloten van de bovenstaande ESTA-vereisten. Voor reizigers die de Verenigde Staten niet per schip of vliegtuig, maar over land binnenkomen, is een ESTA-aanvraag niet verplicht, maar wordt aanbevolen om sneller door de paspoortcontrole te gaan. Ook tijdens hun verblijf in de Verenigde Staten moeten zij voldoen aan alle voorwaarden op deze pagina. Reizigers die geen paspoort hebben dat is afgegeven door een land dat deelneemt aan het Visa Waiver Program, maar wel een verblijfsvergunning hebben in een van de deelnemende landen, voldoen niet aan de ESTA-vereisten en mogen alleen reizen met een visum.

Voldoet u niet aan alle voorwaarden om met een ESTA te reizen? Dan mag u het ESTA-formulier op deze website niet gebruiken. Om alsnog naar Amerika te kunnen reizen, is een Amerikaans visum vereist.

visum-amerika
Uw visumaanvraag voor de USA

Heeft u een visum of een ESTA nodig voor Amerika?

U moet u een ESTA of een visum voor Amerika aanvragen!
Alleen reizigers met de Amerikaanse of Canadese nationaliteit zijn niet vereist. Deze ESTA geldt ook als u alleen in Amerika overstapt. In alle gevallen is het aanvragen van een visum voor Amerika altijd nodig. Alle landen die in de Visa Waiver programm zijn de meeste Europese landen en die kunnen gebruik maken van een ESTA. Het aanvragen van een ESTA bespaart kosten, tijd en moeite in vergelijking met een normale visumaanvraag voor Amerika. Het is wel heel belangrijk om met het juiste visum naar Amerika te reizen!

 • 1. U blijft langer dan 90 dagen aaneengesloten in Amerika blijven
 • 2. U heeft geen zakelijk, medisch of toeristisch reisdoel
 • 3. U bent sinds 2011 in Iran, Irak, Noord-Korea, Syrië, Soedan, Jemen, Libië of Somalië geweest
 • 4. U heeft de (tweede) nationaliteit van een van deze landen
 • 5. U reist met een privévliegtuig of vervoerder die niet is aangesloten op het ESTA-systeem
 • 6. U kunt niet alle veiligheidsvragen in het ESTA-formulier met ‘nee’ beantwoorden
 • 7. U bent ontoelaatbaar op basis van Immigration and Nationality Act § 212
 • 8. U heeft geen paspoort met een nationaliteit van een Visa Waiver Program-land

Een overzicht van Amerikaanse visums

Kunt u geen ESTA aanvragen? Kies dan voor een VS-visum. Houd er rekening mee dat visumgoedkeuring met een ESTA niet betekent dat u gegarandeerd toegang heeft tot Amerika. Bij aankomst heeft de immigratiedienst het recht u zonder opgaaf van reden uit te sluiten. Dit gebeurt als u ervan wordt verdacht een bedreiging voor de veiligheid te vormen of als u handelt in strijd met de Immigration and Nationality Act § 212. Hiertoe worden regelmatig steekproeven uitgevoerd door bij aankomst in Amerika reizigers te interviewen.

Amerikaanse visa kunnen worden onderverdeeld in twee hoofdcategorieën: visa voor niet-immigratie en visa voor immigratie. Niet-immigrantenvisa zijn visa waarbij het doel van de reis is om tijdelijk naar Amerika te reizen voor toerisme, zaken, werk of studie. Immigratie visa zijn visa bedoeld voor mensen die naar Amerika willen emigreren.

Visa voor toeristische en zakelijke doeleinden

Tijdelijk visum voor de VS voor zaken waarin:


1. U wilt overleggen of onderhandelen met zakenrelaties


2. U wilt een educatieve, wetenschappelijke of zakelijke conventie of conferentie bijwonen

Tijdelijk Amerikaans visum voor toerisme waarbij:
U wilt op vakantie naar de VS.
U wilt familie of vrienden bezoeken
Maar ook als:


1. Voor medische behandeling


2. Deelnemen aan muzikale en / of sportevenementen of competities


3. Een korte recreatieve cursus volgen (bijvoorbeeld een kookles van twee dagen terwijl u op vakantie bent in de VS)

Een tijdelijk visum voor zaken en toerisme. Dit is een combinatie van visum B1 en visum B2.

Een tijdelijk visum voor zaken en toerisme. Dit is een combinatie van visum B1 en visum B2.

Visum voor andere specifieke doeleinden

Dit visum wordt afgegeven aan vertegenwoordigers van buitenlandse regeringen om naar de Verenigde Staten te reizen om deel te nemen aan de officiële activiteiten van die regering. Dit type visum kan dus worden afgegeven aan diplomaten en buitenlandse functionarissen.

Dit visum wordt afgegeven aan reizigers die hun doorreis onmiddellijk na aankomst in de Verenigde Staten hervatten. Dit is een visum vereist voor een doorreis (transit).

Dit visum wordt afgegeven aan de bemanningsleden van zeeschepen en internationale luchtvaartmaatschappijen die Amerika binnenkomen. Dit type visum kan dus worden afgegeven aan piloten, stewardessen, kapiteins, ingenieurs, matrozen of servicepersoneel aan boord van schepen.

Dit visum wordt afgegeven aan personen die in internationale handelsbedrijven werken, diensten verlenen aan investeerders of substantiële investeringen doen in Amerikaanse bedrijven. Dit kunnen bijvoorbeeld investeerders of handelaren zijn die naar Amerika willen reizen.

Dit visum wordt afgegeven aan diplomaten, ambtenaren en werknemers die al voor internationale organisaties in de Verenigde Staten werken. Dit type visum kan worden afgegeven aan de leden en / of gezinsleden van deze doelgroep.

Dit visum wordt afgegeven aan vertegenwoordigers van de buitenlandse media. Daarom kan dit type visum worden afgegeven aan leden van de pers (zoals radio-, televisie- of geschreven persjournalisten), film of andere media om hun beroep tijdelijk in de Verenigde Staten uit te oefenen.

Dit visum wordt afgegeven aan de verloofde van een Amerikaans staatsburger. Een niet-Amerikaan kan nog steeds naar de Verenigde Staten reizen met een K-1-visum. Hij / zij moet echter binnen 90 dagen na binnenkomst trouwen of zich volledig in de Verenigde Staten vestigen. Het K-2-visum wordt afgegeven aan ongehuwde kinderen onder de 21 jaar.

Dit visum wordt afgegeven aan religieuze werkers die tijdelijk in de VS willen verblijven. Ze moeten lid zijn van een religieuze vereniging of een non-profitorganisatie. Deze non-profitorganisatie moet langer dan 2 jaar in de Verenigde Staten zijn gevestigd. Gezinsleden kunnen ook in aanmerking komen voor dit visum (R-2 visum).

Dit visum wordt afgegeven aan getuigen of informanten die helpen bij wetshandhaving. Jaarlijks worden maximaal 200 van dit soort visa afgegeven, waarvoor een wetshandhavingsinstantie nodig is om dit visum aan te vragen.

Dit visum wordt afgegeven aan Canadezen en Mexicanen die een beroep of kwalificatie hebben op de NAFTA-lijst. Daarnaast moeten ze minimaal een bachelordiploma hebben en werken op een vooraf bepaalde werkplek.

Dit visum wordt over het algemeen afgegeven aan slachtoffers (en hun naaste familieleden) van misdrijven die geestelijk of lichamelijk zijn mishandeld en die bereid zijn wetshandhavers of overheidsfunctionarissen te helpen bij het opsporen van criminelen.

Dit visum wordt afgegeven aan echtgenoten en minderjarige kinderen van Amerikaanse ingezetenen met een permanente verblijfsvergunning. Inwoners met een permanente verblijfsvergunning kunnen bijvoorbeeld hun gezin gedeeltelijk naar Amerika brengen om zich met hun gezin te herenigen.

Visa voor studie- of werkgerelateerde doeleinden

Dit visum wordt afgegeven aan internationale studenten die zijn ingeschreven bij een erkende Amerikaanse instelling. Naast de studenten zelf, kunnen ook hun echtgenoten en kinderen op basis van dit visum naar Amerika reizen.

Dit visum wordt afgegeven aan werknemers die tijdelijk in de VS willen blijven om te werken. Op basis van dit visum kunnen personen met gespecialiseerde beroepen naar Amerika reizen.

Dit visum wordt afgegeven aan werknemers (zoals bijvoorbeeld au pairs) en studenten die gebruik willen maken van een uitwisselingsprogramma. Het doel van de wet waar dit visum onder valt, is om het wederzijds begrip te verhogen tussen Amerikanen en mensen uit andere landen, door middel van educatieve en culturele uitwisselingen.

Dit visum wordt afgegeven aan een bedrijf dat zowel in het thuisland van de werknemer als in de Verenigde Staten is gevestigd. Om in aanmerking te komen voor het L-visum, moet de aanvrager minimaal een jaar in dienst zijn bij het betreffende bedrijf. Het L-visum is geldig voor maximaal zeven jaar, zowel voor de aanvrager als voor hun echtgenoot en kinderen.

Dit visum wordt afgegeven aan studenten die les willen volgen in het beroepsonderwijs en / of technisch onderwijs. Echtgenoten en kinderen van deze personen kunnen op basis van dit visum ook naar Amerika reizen.

Dit visum wordt afgegeven aan personen met uitzonderlijke bekwaamheid in wetenschap, kunst, onderwijs, zaken of sport. Deze personen moeten aantonen dat ze een bewezen staat van dienst hebben en dat het werk tijdelijk is.

Dit visum wordt afgegeven aan atleten, entertainers, artiesten of leden die lid zijn van het team dat deze personen ondersteunt bij hun activiteiten.

Dit visum wordt afgegeven aan deelnemers aan een internationaal cultureel uitwisselingsprogramma.

Om de benodigdheden voor uw aanvraag te achterhalen plaatst u eenvoudig een aanvraag online op onze website.

Dit zijn de vereisten waar over het algemeen aan voldaan moet worden voor een ESTA visum. De vereisten die aan het visum gesteld worden, kunnen per situatie verschillen. Wij raden u daarom aan om een online aanvraag bij ons te plaatsen, zodat u voor uw situatie exact te zien krijgt wat de vereisten zijn. Zo kunt u er zeker van zijn dat u daadwerkelijk aan alle vereisten voldoet.

De 'Green Card Lottery'

Naast de bovengenoemde soorten visa is er ook de “Groene kaart loterij”. Simpel gezegd, dit is een loterij waarbij u een visum voor Amerika kunt winnen. Deze loterij wordt georganiseerd namens het Amerikaanse Congres, waarbij jaarlijks 50.000 visa worden verloot onder willekeurige deelnemers uit vooraf gekwalificeerde landen (zoals Nederland en België). Naar schatting nemen jaarlijks 10 tot 20 miljoen mensen deel aan deze loterij; daarom is winnen minimaal.

Het juiste visum voor Amerika selecteren

Het is essentieel om erachter te komen welk visum precies op uw situatie van toepassing is. Naast de visa uit de bovenstaande drie overzichten zijn er nog andere visa. In totaal zijn er meer dan 185 verschillende visa. Als u niet het juiste visum kiest, heeft dat grote gevolgen. Bij het aanvragen van het visum moeten alle documenten naar het consulaat worden gestuurd. Als de diplomaat vindt dat u een ander visum nodig heeft, wordt u per e-mail op de hoogte gebracht, die moet worden aangepast en andere documenten worden verstrekt.

Een fout bij een ESTA is natuurlijk anders, dus lees het bovenstaande goed door of je met een ESTA mag reizen.

Wanneer moet u het visum voor Amerika aanvragen en wanneer moet u een ESTA aanvragen?

Heeft u een visum voor Amerika en reist u met het specifieke reisdoel waarvoor dat visum is verleend? Dan hoeft u geen ESTA aan te vragen. Heeft u een visum, maar wilt u voor een ander doel naar Amerika reizen dan het afgegeven visum? Dan moet u alsnog een ESTA (of andere soorten visa) aanvragen.

De regels, voorwaarden en vereisten met betrekking tot visa in de Verenigde Staten veranderen voortdurend. Daarom is het belangrijk dat u ook zorgvuldig de websites van de Amerikaanse overheid en de Amerikaanse ambassade controleert om er zeker van te zijn dat u een aanvraag voor het juiste visum start. Bij twijfel kunt u het beste contact opnemen met het Amerikaanse consulaat of de ambassade.

Op het vliegveld

Op de luchthaven van vertrek merk je in principe niet alle strenge eisen om het land binnen te komen. Reist u naar de oostkust? Dan kan het zijn dat je, voordat je aan boord van het vliegtuig mag, een soort interview krijgt met een officier aan een statafel. Dit kan zowel in het Nederlands als in het Engels. Hier worden vooral vragen gesteld over het doel van uw reis en uw bagage. Dit hebben we echter alleen gezien op vluchten naar de oostkust en niet naar de westkust. U zult dit “interview” alleen doen. Uw reispartner is er in principe niet (tenzij u met kinderen reist of anderszins hulp nodig heeft).

In het vliegtuig

In het vliegtuig ontvang je dan een wit / blauw formulier van de US Customs (Amerikaanse douane). Elke passagier moet dit formulier invullen. Zorg ervoor dat je een pen bij je hebt, want deze wordt niet bij elke vlucht meegeleverd. Op de opmerking moet u verschillende vragen beantwoorden met betrekking tot wat u het land binnenbrengt. Denk hierbij aan voedingsmiddelen, maar ook aan bijvoorbeeld grote hoeveelheden contant geld. Vul deze notitie eerlijk in. Anders kunt u bij de douane soms veel problemen krijgen! Bent u getrouwd en / of reist u met uw gezin, dan kunt u per gezin of stel één formulier invullen.

Eenmaal in Amerika aangekomen

De Amerikaanse douane staat helaas niet bekend om zijn vriendelijkheid en gastvrijheid. Toch maakt het per douanebeambte wel uit hoeveel vragen je moet beantwoorden en hoe snel ze je doorlaten. De ESTA is geen garantie dat u het land binnenkomt, ook al wordt daar vaak aan gedacht. Zodra het vliegtuig is geland kom je automatisch terecht bij Immigrations. Mensen met een Amerikaans paspoort melden zich bij de balies van Amerikaanse staatsburgers. Alle andere mensen melden zich bij de andere loketten. Dat betekent eigenlijk altijd: aansluiten op de langste rij. De rijen bij Immigrations kunnen erg lang zijn, dus het is altijd aan te raden om een transfer van minimaal twee uur te hebben. Je moet je voorstellen dat als er twee of drie grote Boeing 747’s rond dezelfde tijd landen, er ongeveer 1.000 mensen tegelijkertijd door de douane moeten worden beoordeeld. Dit leidt soms tot lange wachttijden.

Wachten, wachten en nog eens wachten

De langste tijd die we hebben gewacht bij Immigrations? Bijna drie uur… Tip: ga zoveel mogelijk voorin het vliegtuig zitten. Je bent dan een van de eersten die het vliegtuig verlaat en dus sneller vooraan! U haalt uw koffer pas op na immigratie, ook als u een transfer heeft. Er is niets anders te zien in de kamer, en het is niets meer dan wachten, wachten, wachten … Je telefoon is niet toegestaan en het maken van foto’s is ten strengste verboden. Als u aan de beurt bent, wordt u gewenkt door de douanebeambte. Soms mag je samen met je reispartner, en soms ook niet, dat is niet heel duidelijk en is vaak aan de douane. Je levert je paspoort in met het Amerikaanse douaneformulier en zet je schrap voor een paar lastige vragen van een bijna altijd nors ogende man (met enkele uitzonderingen). Antwoord gewoon eerlijk, tenzij je van plan bent daar aan je ESTA te werken, haha, dat kun je toch maar beter niet doen!

"Welke kleur onderbroek draag je?"

De douanebeambte is vooral geïnteresseerd in je plannen, hoe je ervoor gaat betalen, waar je de nacht doorbrengt, wat je (niet) doet en vooral: wanneer je het land weer verlaat. Dit gaat allemaal een beetje tussen neus en lippen in en niet erg vriendelijk. Mensen willen vaak weten wat je beroep in Nederland is, dus zorg ervoor dat je weet hoe dit in het Engels heet! Ze willen niet weten welke kleur onderbroek je aan hebt … Ondertussen word je aan bijna alle kanten vastgelegd via de webcam, worden er prints gemaakt van al je vingers, en kun je dan verder. Hoe dan ook, de douaneprocedure resulteert altijd in zweterige sessies.

Met je koffer door de US Customs

US Customs is een ander beroep op zich. Nadat u immigraties hebt overleefd, moet u uw koffer uit de bagageband halen, zelfs als u naar een andere bestemming gaat. U moet dan met uw koffer door de douane, waar u het witte US Customs-formulier inlevert dat u van Immigrations heeft ontvangen (vaak met een stempel). Zolang u geen speciale dingen heeft aangevinkt, kunt u meestal doorgaan. Af en toe willen mensen weer weten wat uw reden van uw bezoek is, maar dit is een stuk minder intensief dan bij Immigrations. En als je dit hebt overleefd? Dan ben je eindelijk officieel op Amerikaanse bodem! Als u een transfer op de luchthaven heeft, breng uw koffer dan onmiddellijk terug zodra u door de Amerikaanse douane bent gegaan. Je koffer wordt dan direct gescand en op een nieuwe riem geplaatst zodat je er geen omkijken meer naar hebt. En dan… Dan kun je echt genieten van je vakantie! Op je volgende bestemming hoef je niet meer het hele circus te passeren!

Deze hele procedure geldt ook voor mensen die overstappen naar een Amerikaanse luchthaven maar uiteindelijk naar een bestemming buiten Amerika gaan (zoals Zuid-Amerika). Vermijd dus zoveel mogelijk een overboeking in Amerika als het niet nodig is!

Bezoekadres:
Anna Paulownastraat 63
2518 BC Den Haag
Dóór de grijze deur om aan te bellen!

Openingstijden:
Maandag – Vrijdag 9:00 – 17:00

Routebeschrijving

U kan ons bereiken op:
Tel +31(0)6-393 39 184
Tel +31(0)70 215 49 95
[email protected]