U bent nu op de nieuwe versie van VisumService.nl, deze versie is in aanbouw dus niet alle informatie is beschikbaar.
Wij verwijzen u dan graag door naar de vorige versie.

 

Op deze pagina hieronder vindt u alle informatie die u nodig heeft voor uw visumaanvraag

Als u niet begrijpt hoe het werkt, kunt u ons altijd bellen. Tel. 0031 70 215 4995


Jouw keuze: Bestemming: Algerije > Soort visum: Toeristenvisum single entry
Nieuwe keuze:
Visumkosten

Stuur ons alle onderstaande vereiste documenten, de documenten die u nodig heeft voor uw visumaanvraag! Als de documenten voor 9.30 uur bij ons binnen zijn, wordt uw aanvraag dezelfde dag nog bij het consulaat ingediend.


Als u vragen heeft, kunt u ons bereiken op:

070 215 4995

of stuur ons een e-mail

info@visumservice.nl

Visum Visumkosten btw vrij Bemiddellingskosten excl.btw Uitnodigingskosten btw vrij Totale kosten excl. BTW Totale kosten incl.btw
Single entry maximaal verblijf van 30 dagen € 60.00 € 25.00 € 0.00 € 85.00 € 90.25

Verwerkingsdagen op het consulaat:

*Normaal: 10 werkdagen

** Dringende procedure: niet mogelijk!

Soms, wanneer het niet druk is op het consulaat, kunnen ze uw verzoek binnen 5 werkdagen verwerken. Maar u moet er niet van te voren van uitgaan dat uw visumaanvraag binnen 5 dagen klaar zal zijn..

Indien de aanvraag op werkdagen voor 10.00 uur binnenkomt en de documenten zijn in orde, gaan wij dezelfde werkdag nog naar het consulaat. Algerijnse en Nederlandse nationale feestdagen tellen niet mee als werkdagen. Het consulaat is op de maandagen gesloten.

De documenten die u nodig heeft voor uw visum

  • Het opdrachtformulier, klik hier om dit digitaal in te vullen, uit te printen en te ondertekenen.

  • Alles wat u op het op het opdracht formulier opschrijft zal op de factuur komen te staan
  • S.v.p. vul uw adres volledig in, zoals uw straatnaam, huisnummer, postcode en stad. Het volledige adres hebben wij nodig voor de facturatie en retoursadres
  • Uw e-mail  adres hebben wij nodig voor wanneer uw visumaanvraag geaccepteerd is door het consulaat, wij zullen u diezelfde dag nog een factuur per mail versturen. De factuur dient u diezelfde dag met I-Deal of bank overboeking aan ons over te maken zodat wij het bedrag op onze bank hebben staan voordat wij uw paspoort met visum bij het consulaat zullen ophalen.
  • Uw telefoonnummer of nummers waar wij u altijd kunnen bereiken in het geval dat uw documenten niet compleet zijn of wanneer de diplomaat extra documenten wil inzien.
  • Twéé keer het aanvraagformulier
  • Klik hier om het online te voltooien, tweemaal uitprinten en beide formulieren ondertekenen
  • Twee kleuren paspoortfoto.
  • Let op dat deze foto’s volgens de Nederlandse norm van ‘paspoortfoto’ is, d.w.z. naar voren kijken, witte of lichte achtergrond, niet lachen en geen tanden laten zien.
  • Negen van de tien keer accepteert het consulaat geen foto vanuit uw eigen printer. Doet u dit wel, zorg ervoor dat u glanspapier gebruikt en er géén strepen zichtbaar zijn van de printdruk.
  • Gelieve niet de pasfoto op het aanvraagformulier nieten maar maak gebruik van een Pritt stift. Mocht u geen Pritt stift in uw bezit hebben, voeg dan uw foto los bij wij zullen dan uw foto voor u plakken.
  • De foto niet vastnieten, maar plak deze met een Pritt-stift
  • De foto niet met plakband vastplakken

Overige voorwaarden waar u extra op moet letten:

  • De foto’s mogen niet ouder zijn dan 3 maanden
  • De foto’s mogen niet hetzelfde zijn als op het paspoort tenzij het paspoort niet ouder is dan 3 maanden
  • De foto’s moeten een witte achtergrond hebben.
  • Uw paspoort.
  • Dit moeten wij fysiek hebben, dus geen kopie.
  • Uw paspoort moet nog minimaal 6½ maanden geldig zijn na afloop geldigheid van het visum (dus nog anderhalf jaar geldigheid als het om een jaarvisum gaat).
  • Het paspoort moet twee naast elkaar liggende lege visum pagina’s bevatten.
  • Een boekingsbevestiging van uw vlucht (retour ticket)
  • Het consulaat wil graag zien wanneer u het land ingaat en weer uitgaat
  • Het mag een boeking zijn voor een vlucht, bus, trein, boot
  • Uw naam moet erop vermeld staan
  • Het consulaat moet wel de bevestiging herkennen als zijnde dat het van een reisbureau of een vliegmaatschappij komt.
  • Een bevestiging van een vlucht door een klant van uw zal niet geaccepteerd worden omdat het consulaat zal zeggen dat iedereen dit kan doen. Denk aan logo’s, foto’s of andere kenmerken waar een officiële bevestiging van een vliegmaatschappij per mail in het algemeen aan voldoet
  • Ons advies, zorg dat u een annuleringsverzekering neemt bij de aankoop van uw vlucht. In het geval dat u uw visum niet krijgt, houdt u er geen financiële schade aan over.
  • Een Engelstalige verklaring van uw ziektekostenverzekeraar  (IZA, Zilveren Kruis, AZIVO etc.) of reisverzekeraar waarin zij verklaren dat u gedekt bent voor medische kosten tijdens uw verblijf in (in het land van bestemming) of wereldwijd
  • Alle verzekeraars zijn hier al jaren van op de hoogte.
  • De datums van uw verblijf in het land van bestemming (verzekeringsperiode) moeten in de verklaring genoemd worden.
  • De verzekeringsperiode mag langer zijn dan uw werkelijke reis, maar het mag niet korter zijn!
  • Deze verklaring mag naar u als PDF (als bijlage) worden verstuurd.
  • De Engelstalige verklaring van uw verzekeraar moet ondertekend zijn door de verzekeraar, anders zal het consulaat de verklaring niet accepteren.
  • Om een toeristen visum aan te vragen heeft u een boekingsbevestiging nodig van het hotel.
  • U krijgt het visum alleen voor de aantal dagen dat u een hotel boekt.
  • U heeft een hotelbevesting nodig voor alle dagen dat u in het land verblijft

 

  • Een recent bankafschrift van de afgelopen maand: bewijs van voldoende saldo op uw bank, denk aan minimaal 50 euro per dag om uit te geven
  • Een kopie van de informatiepagina van het paspoort
  • De informatiepagina van het paspoort wil zeggen, de I.D. van het paspoort waar uw foto, paspoortfoto, geboortedatum, datum van afgifte van het paspoort, datum geldigheid van het paspoort, geboortestad en de stad of land waar uw paspoort is uitgegeven
  • Een Engelstalige werkgeversverklaring, klik hier voor een voorbeeld
  • Of in het geval van een uitkering dan een Engelstalige verklaring dat u een uitkering ontvangt
S.v.p stuur uw post aangetekend op naar:
VisumService.nl/Algerije
Postbus 1267
2280 CG Rijswijk (ZH)
U kunt het ook komen brengen of per koerier versturen naar ons kantoor adres:
VisumService.nl/Algerije
Anna Paulownastraat 63
(door de grijze deur om binnen aan te bellen)
2518 BC Den Haag

Bezoekadres:
Anna Paulownastraat 63
2518 BC Den Haag
Dóór de grijze deur om aan te bellen!

Openingstijden:
Maandag – Vrijdag 9:00 – 17:00

Routebeschrijving

U kan ons bereiken op:
Tel +31(0)6-393 39 184
Tel +31(0)70 215 49 95
info@visumservice.nl